OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN TÜRK DİL BAYRAMININ 744. YILI MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN TÜRK DİL BAYRAMININ 744. YILI MESAJI

Türk Dil Bayramının 744. Yılı olması münasebetiyle Okul Müdürümüz Sn. Muharrem OKUMUŞ bir mesaj yayınladı. Sn. OKUMUŞ Mesajında şunları kaydetti:

13.05.2021 222

"Dünyanın en kadim ve yaygın dillerinden biri olan Türkçe, bugün geniş bir coğrafyada farklı lehçe ve ağızlarla kıymetini, zenginliğini ve ayrıcalığını ortaya koymaya devam etmektedir. Türk milleti olarak binlerce yıllık yazılı kültür geçmişimizi, kesintisiz devlet geleneğimizi ve âlemşümul medeniyet birikimimizi aynı zamanda dilimiz Türkçeye borçluyuz. Kültür ve medeniyetin köşe taşı olan dil, hiç kuşkusuz bir milletin kimliğinin ve karakterinin en belirleyici unsurudur. Dolayısıyla dilini kaybeden bir toplumun diğer değerlerini koruması çok zordur.

Karamanoğlu Mehmet Bey'in 13 Mayıs 1277 tarihindeki "Şimden gerü hiç kimesne kapuda ve dîvânda ve mecâlis ve seyrânda Türkî dilinden gayrı dil söylemeyeler." fermanı, Türkçenin devlet dili olması, gelişmesi ve gelecek nesillere nakledilebilmesinde önemli bir yer teşkil etmektedir. 744 yıl önce yaşanan bu tarihî hadise Türk Dil Bayramı adıyla kutlanmaktadır. Türk Dil Bayramı'nın 744. yılı bütün milletimize kutlu olsun."


Muharrem OKUMUŞ      

Okul Müdürü


13-05-202113-05-2021